LinkedIn kent een aantal opties die niet makkelijk te vinden zijn als je er niet een keer op gewezen bent. Soms zijn ze ook alleen via de mobiele applicatie te vinden of te gebruiken. In dit overzicht vind je 7 van die opties.
Mis ik er nog een waarvan je vindt dat die er nog bij hoort? Laat het weten in de reacties.
Inhoud artikel:
Bijdragen opslaan en later lezen
Herken je dit: je ziet een bijdrage op de LinkedIn tijdlijn en wil deze graag op een later tijdstip lezen omdat je op dat moment geen tijd hebt. Helaas is de bijdrage op een gegeven moment verdwenen en ben je de naam vergeten van de persoon die de bijdrage heeft geplaatst. Wat nu?
Het is heel simpel. Je kunt iedere bijdrage opslaan. Klik hiervoor op de 3 puntjes rechtsboven in de hoek van de bijdrage zelf.
Je vindt deze bijdragen terug via de knop ‘Opgeslagen items’ op de homepage.
Op mobiele applicaties vind je de optie door op je profielfoto linksboven te klikken. Er volgt een uitklapmenu en als je een beetje doorscrolt naar beneden zie je daar ‘Opgeslagen bijdragen’ staan.
EXCLUSIEF LINKEDIN PROGRAMMA - ZO WORDEN JE COLLEGA'S SUCCESVOLLE AMBASSADEURS OP LINKEDIN
Haal met minimale inspanning het maximale uit LinkedIn
QR-code voor je persoonlijke profiel
Soms is het handiger om een QR-code te gebruiken dan de URL van je persoonlijke profiel. Denk hierbij aan een elektronische handtekening, je visitekaartje of naamplaatje op de beurs.
Waar vind je deze QR-code? Je moet hiervoor naar de mobiele applicatie. Klik in de zoekbalk bovenin.
Er verschijnt een icoontje rechts van de zoekbalk. Klik daarop en je vindt je eigen persoonlijke QR-code. Je kan deze opslaan op je telefoon en delen met bijvoorbeeld degene die je naamplaatje of visitekaartje opmaakt.
Audio fragment
Hoe fijn is het als je even iemands stem hoort op LinkedIn en dat je weet hoe je zijn of haar naam uitspreekt? Daar is het audio fragment voor uitgevonden. Ook voor deze optie moet je naar de mobiele applicatie. Hij is overigens wel af te luisteren via de laptop/desktop. Je ziet een audio-icoontje achter iemands naam staan als diegene er gebruik van maakt. Op mijn profiel kun je het afluisteren als je een voorbeeld wilt horen.
De optie vind je op de mobiele applicatie in je profiel zelf. Klik op het potloodje rechts onder je omslagfoto. Scrol naar beneden waar je ‘Uitspraak naam’ ziet staan en spreek je naam in. Je kunt zelf bepalen of het afluisterbaar is voor iedereen op LinkedIn of alleen je eerstegraads connecties.
💡 Je hebt 10 seconden de tijd om iets in te spreken. Je kunt deze tijd ook gebruiken voor een uitnodiging bijvoorbeeld, om contact op te nemen, om koffie te drinken of om je te volgen. Of maak er iets anders moois van 🙂.
Belletje lellen
Wie wil er nou niet belletje lellen? Het is handig om het belletje in te drukken bij mensen waar je niets meer van wilt missen als het gaat om hun bijdragen. Het algoritme bepaalt namelijk wat je ziet en op deze manier kun je dat bij bepaalde personen omzeilen.
Je vindt het belletje onder de omslagfoto en je moet met diegene gelinkt zijn of je moet hem of haar volgen.
💡 Deze optie bestaat ook voor de bedrijfspagina. Vraag je collega’s die bel in te drukken. Zo weten ze direct dat er een nieuwe bijdrage geplaatst is en kunnen ze snel beslissen of ze het willen delen in hun netwerk of er een like of reactie op geven.
Reacties bij bijdragen uitzetten
Heel soms is het best lekker om reacties onder een post uit te zetten, om wat voor reden dan ook. En dat kan heel gemakkelijk.
Klik op ‘Iedereen’ op het moment dat je een bijdrage plaatst.
Klik daarna op ‘Commentaarcontrole’ en klik door op het pijltje daarachter. Je krijgt nu de keuze om reacties voor iedereen toe te staan (wat standaard ingesteld staat), alleen je eigen eerstegraads connecties of niemand.
Stel dat je een bijdrage al geplaatst hebt, dan heb je nog steeds de mogelijkheid om de reacties uit te zetten. Klik daarvoor op de 3 puntjes rechtsboven in de bijdrage en kies ‘Wie kan commentaar geven op deze bijdrage?’
Een persoonlijk berichtje sturen bij de uitnodiging op de mobiele applicatie
Vaak krijg je uitnodigingen zonder persoonlijk berichtje op LinkedIn. Nu kan het zijn dat iemand al aan zijn limiet zit of het per ongeluk verstuurd heeft (door een suggestie bijvoorbeeld), maar vaak is het ook dat mensen niet weten dat je op de mobiele applicatie door moet klikken.
Het kan per telefoon verschillen, maar als het goed is zie je ergens of 3 puntjes zoals hieronder of ‘Meer’ staan waar je op klikt. Er volgt een menu waarin je ziet staan ‘Uitnodiging personaliseren’.
En zo kun je de uitnodiging alsnog personaliseren. Helaas wel nog steeds maar 5 keer per maand.
Services
Een onderdeel wat heel erg geschikt is voor ondernemers of salesmanagers op LinkedIn is ‘Services’. Je kunt met deze optie 10 services uitlichten en opdracht-aanvragen krijgen.
Je vindt deze optie onder de knop ‘Beschikbaar’ in je persoonlijke profiel.
Je krijgt een aantal invulvelden te zien en kunt aangeven welke services je wilt laten zien. Een klein info stukje en foto’s en video’s maken je promotie compleet. Ook zijn er reviews te ontvangen.
Heb je een betaalpakket, dan krijg je ‘Services’ mooi overzichtelijk onder je ‘Info’ te zien.
Heb je geen betaalpakket, dan is het helaas een klein grijs blokje met alleen je services in beeld.
OPEN TRAINING - LinkedIn voor bedrijfspagina beheerders
Ontketen het potentieel van jouw bedrijf op LinkedIn in slechts één dag!
Schrijf je nu in en leer hoe je de kracht van bedrijfspagina’s en persoonlijke profielen kunt benutten!