LinkedIn is werken. Niet alleen netwerken, maar ook investeren in content en communicatie met andere LinkedInleden. Dat het tijd kost is dan ook een gegeven, vooral als je het goed wilt doen. Daarom ben ik gek op tooltjes, apps en extensies die me tijd besparen.
Bij deze deel ik mijn favoriete apps en tools voor LinkedIn graag met jou, zowel gratis als betaald. Sommigen zijn geschikt voor de mobiel, sommigen zijn alleen op laptop/desktop te gebruiken en een aantal kun je op beide toepassen. Ik zet het erbij.
💡Let op: LinkedIn staat niet toe om automation tools te gebruiken, oftewel tools die illegaal gebruik maken van de data van LinkedIn. Daarom neem ik deze niet mee in onderstaande lijst. Bij gebruik maak je kans dat je profiel restricties krijgt of zelfs helemaal verwijderd wordt.
Inhoud artikel:
SSI score
De SSI score komt uit het Premium betaalpakket Sales maar is voor iedereen gratis opvraagbaar. Zowel via mobiele applictie als laptop/desktop.
Met deze score kun je op basis van 4 pijlers zien hoe je LinkedIn inzet. De score wordt berekend over je inzet over de afgelopen 90 dagen en heeft 3 dagen vertraging. Wat je vandaag doet zie je dus pas over 3 dagen terug in de score.
Meer informatie vind je in dit artikel.
Je kunt de score in de browser van je telefoon en op de laptop/desktop opvragen.
Kleo
Met Kleo kun je iets meer dan op LinkedIn zelf. Dik drukken, opsommingen maken en zien hoe je post eruit ziet op mobiel, tablet en laptop/desktop. Ook laat het zien wat de topposts zijn op LinkedIn op dat moment.
Het is een gratis Chrome Extensie, niet geschikt voor de LinkedIn app of als losse app verkrijgbaar.
INCOMPANY TRAINING LINKEDIN
Meer succes en zichtbaarheid met jullie organisatie op LinkedIn
Onze trainingen stomen jullie klaar voor meer succes op LinkedIn. In een training van twee dagdelen of via ons exclusieve programma werk je met collega’s aan jullie LinkedIn doelen.
- Google review score: 4.9/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
- LinkedIn-specialist sinds 2010
- Officieel erkend LinkedIn Ambassador
AuthoredUp
Heb je er twee tientjes per maand voor over, dan is AuthoredUp een heel fijn hulpmiddel. Deze tool biedt alles wat LinkedIn zou moeten bieden:
- Een opmaaksysteem
- Voorbeeldweergave van je post
- Hooks om je post mee te starten
- Snippets om standaard tekstjes op te nemen
- Een concepten-la waarin je al je concepten kunt opslaan
- Betere statistieken en rapportages
- Tips voor de lengte van je post
TextExpander
Een van mijn favoriete tools was altijd Fingertips maar helaas is deze tool gestopt vanaf 30 juni 2024. Dankzij mijn netwerk kwam ik al vrij snel op een heel goed alternatief, namelijk TextExpander. Helaas niet gratis, maar voor $ 3,33 per maand nog steeds goed te doen. Je kunt het sowieso eerst een maand gratis uitproberen mocht je twijfelen.
Met deze tool maak je zelf teksten op die je vaker gebruikt. Je geeft ze een zelfbedachte snippet (afkorting) en zo kun je heel gemakkelijk snel deze teksten of weblinks oproepen.
Deze tool kun je overal gebruiken, in je mail, in je artikelen maar dus ook op LinkedIn. Als je uitnodigingen krijgt om te linken bijvoorbeeld. Handig om dan snel een (voor jou) standaardberichtje te sturen. Uiteraard kun je deze aanpassen.
Op de laptop/desktop te gebruiken. Voor Android telefoons is (het gratis) TextExpand een alternatief en voor IOS-gebruikers zit de optie er al ingebakken onder toetsenbord → Toescombinaties.
Google Trends
Google Trends… ik kan niet meer zonder! Deze gratis tool geeft je snel informatie over hoe mensen zoeken op Google. Je kunt maximaal 5 woorden met elkaar vergelijken. In onderstaand voorbeeld zie je dat ik Projectmanager, project manager, projectleider en project leider met elkaar vergelijk.
Je ziet dat ‘Project leider’ niet gebruikt wordt in de zoekmachines. Beter kun je het aan elkaar schrijven (wat ook goed Nederlands is) of ‘Projectmanager’ gebruiken.
‘Project manager’ wordt ook los veel gezocht, dat is internationaal nog goed te verklaren, in het Engels schrijf je de woorden los van elkaar. In Noord-Holland schrijven ze dat blijkbaar vooral zo. Je kunt dit oplossen door je profiel in meerdere talen aan te maken. In de rest van Nederland zou ik vooral ‘Projectleider’ gebruiken.
Handige tool voor het opmaken van je profiel en ook in gebruik van tekst in je bijdragen.
Een website die je op zowel mobiel als laptop/desktop op kan roepen.
500 TIPS EN IDEEËN VOOR JE LINKEDIN-POSTS
Hoe creëer je een LinkedIn-post die je doelgroep ook echt raakt
Hoe zet je een goede LinkedIn contentstrategie op
Wanneer kun je het beste een post plaatsen en hoe vaak doe je dat?
Hoe werkt het algoritme
Tips voor SEO, AI, en auteursrechten
Werken hashtags nog en wat doe je met tags
Wat is het verschil tussen liken, reageren en reposten
LinkedIn expert Corinne Keijzer deelt samen met 11 andere topspecialisten maar liefst 500 tips en ideeën voor jouw LinkedIn-posts. Wedden dat het werkt?
Post Inspector
Snel even checken hoe je post er op LinkedIn uit komt te zien? Gebruik de LinkedIn Post Inspector. Vooral handig als je een link wilt delen en wil weten hoe de preview eruit ziet.
Beschikbaar als website in je browser en dus ook op mobiel en laptop/desktop.
AI tools - Chat GPT, Gemini en Perplexity
Waar zouden we zijn zonder AI vandaag de dag. Er zijn geloof ik iets van 40.000 tools, vind je weg er maar eens in. Daarom deze 3 kanjers die ik regelmatig gebruik voor het opperen van ideeën, voor het herschrijven van teksten of gewoon om tegenaan te kletsen als ik me eenzaam voel.
Dat laatste is een geintje natuurlijk ;).
- Chat GPT – vooral prettig vanwege de AIPRM – ChatGPT Prompts die je op weg helpen met de juiste opdrachten bij de uitkomsten.
- Gemini – vooral omdat deze tool van Google je een heleboel extra tips en info geeft bij je zoekopdracht.
- Perplexity – omdat deze tool je ook verwijst naar de webpagina’s waar de gebruikte data in het antwoord vandaan komt
Capcut
Een onmisbare tool voor het bewerken en opmaken van je video is Capcut. Er zijn talloze apps, waarvan ik er zelf heel veel geprobeerd heb, maar deze is makkelijk en gebruiksvriendelijk. En, heel belangrijk, een die de ondertiteling al een heel stuk goed op weg helpt. Vaak moet je heel veel aanpassen, dat vind ik bij deze app meevallen.
Op zowel een app als in een website te gebruiken. Ideaal!
Deepl
Moet je wel eens iets vertalen? Gebruik Deepl. Gooi alle andere vertaaltools overboord, dit is de enige echt goed werkende (AI) tool hiervoor. Gratis totdat je een boek wilt vertalen 😉 .
Te downloaden als app of extensie maar ook gewoon in de browser te gebruiken.
Grammarly
Ik sluit af met nog een onmisbare extensie: Grammarly. Spellingcontrole is voor iedereen wel een bekend hulpmiddel, maar dit tooltje helpt je ook bij de grammatica.
Dit is een extensie die je in je browser kunt gebruiken, niet in de LinkedIn app helaas.
OPEN TRAINING - LinkedIn voor bedrijfspagina beheerders
Ontketen het potentieel van jouw bedrijf op LinkedIn in slechts één dag!
Schrijf je nu in en leer hoe je de kracht van bedrijfspagina’s en persoonlijke profielen kunt benutten!